Публікації

В чому він може допомогти? І в чому він не допоможе. ПСИХОЛОГ у Івано-Франківську?

SeaQ4gEF6e4Коли болить душа, чи щось негаразд у стосунках з близькими,  чи навколишнім світом,  чомусь більшість вважає , що при виникненні таких проблем  немає до кого звернутися. Але це не так. Допомогу  може надати психолог  у  Івано-Франківську, який працює з психічно здоровими людьми.

Психолог  пропонує  оптимальні форми вирішення проблем, використовуючи для цієї мети інформаційний матеріал людини та спосіб мислення індивіда.

Психологічна консультація дозволяє людині звільнитися від накопичених емоцій, особливо відчуття безвихідності, гніву, агресивності, люті. Вона дає можливість людині поскаржитися на свої труднощі, вільно розповісти про свої проблеми в спокійній атмосфері, що гарантує повну безпеку, збереження таємниці, а головне – отримання допомоги.

При повторних зустрічах та поступовому знятті напруги людина у процесі роботи  може оцінювати свою ситуацію, а психолог допомагає їй точніше сформулювати його протиріччя позицій та почуття. Психотерапевт допомагає  людині зрозуміти, як виникли її (сімейні, особистісні, міжособистісні ) проблеми, в якій мірі вона сама спровокувала їх появу, чому? неприємні ситуації повторюються, основне Для чого? людині потрібна була ситуацію, конфлікт, проблема  і що саме вона може зробити, щоб попередити її у майбутньому. В  будь-якій складній ситуації, змінюючи своє бачення по відношенню до неї, відчуття і поведінку – ви міняєте своє життя. Нам тільки здається, що ми в різних ситуаціях діємо по різному, насправді, ми діємо стереотипно, і не завжди такі стереотипи допомагаю щасливо жити.

З допомогою психолога Ви зможете перепрограмувати свої страхи, тривоги, невпевненість та інші негативні емоції. Коли мозок людини неправильно оцінює ситуацію, організм включає первісне реагування на неї (завмерти, трястися, бігти), таким чином, з’являється ірраціональний страх. І при схожих ситуаціях страх поновлюється, і заважає бути ефективним і щасливою людиною. Пам’ятайте, що кожен в змозі це змінити, і реагувати екологічним чином. Тому розумно і правильно чинять люди, які своєчасно звертаються до психолога-фахівця. Однак, краще пізно, ніж ніколи, а ще краще – вчасно!

На прийомі психолог, або психотерапевт, ніколи не зробить наступні речі:

Не навчить вас переробляти ваших близьких.  Мабуть, найчастіший запит, з яким люди  звертаються до психолога. «Я хочу, щоб змінився мій чоловік, дружина, дитина». «Як зробити так, щоб близька людина стала іншою?» і т.і. Психолог не навчить робити ваших близьких зручними для вас. Але він може допомогти вам змінитися самим, і тоді чарівним чином почнуть налагоджуватися ваші стосунки з близькими, а також навчить вас приймати інших такими, які вони є.

Не скаже Вам, який вибір правильний і не візьме на себе відповідальності за прийняті Вами рішення. Залишитися з чоловіком, або розлучитися? Піти, нову роботу чи ні? Психолог — не пророк і не екстрасенс. Він не може передбачити, яким буде ваше життя в результаті вашого вибору. У психолога на будь-який подібні  питання є своя відповідь: будь-який вибір правильний, якщо він ваш. Тому на психотерапії ви навчитеся слухати себе, свої потреби і робити свій власний вибір, виходячи з ваших справжніх потреб і бажань.

Не зробить вас іншою людиною. Вам здається, що ви не маєте того, що мають інші, тому що ви не успішні, або ви недостатньо гарні собою. І тоді,  запит до терапевта схематично може виражатися в словах: «Допоможіть мені стати іншим. Психолог може навчити вас по-новому ставитися до себе,  не забуваючи про свою значущість, індивідуальність, неповторність.

Не видасть вам «чарівну таблетку». Часто буває так, що клієнт , відходивши до терапевта 1-2 сеанси, вирішує, що краще йому не стало, і консультація психолога  йому нічим не допомогла. Насправді за пару сеансів психотерапії реально можливо вирішити тільки якусь гостру локальну проблему. Вцілому ж, на думку професійних терапевтів, на те, щоб терапія почала тільки зрушуватися з мертвої точки, йде в середньому 6 консультацій. І те, що клієнти ходять до своїх психотерапевтів — не привід для зловтішань. Ви з особливостями вашого характеру, вашими реакціями і життєвим сценарієм формувалися протягом багатьох років з моменту вашого народження. Чому ви вирішили, що ви і ваше життя зміниться за одну – дві консультації.

Не скаже вам, хто ви і навіщо живете. Кожен з нас — це цілий всесвіт, і неможливо вмістити індивідуальність в якісь схеми. Завдання психотерапевта — допомогти вам самим розібратися в собі і відповісти на питання: «У чому особисто ваш сенс життя?».

Запрошуємо ВСІХ, хто ризикує і готовий змінювати своє життя на краще до Центру психологічної допомоги «Щаслива сім»я».

ПСИХОЛОГ У ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ НАДАСТЬ КВАЛІФІКОВАНУ ,  ПРОФЕСІЙНУ ДОПОМОГУ У ЗРУЧНИЙ ДЛЯ ВАС ЧАС І СПОСІБ. деталі на сторінці ПОСЛУГИ. 

ЦПП”Щаслива сім”я”

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Enter Captcha Here : *

Reload Image