Публікації

ШПАРГАЛОЧКА ДЛЯ БАТЬКІВ.

ТЕ, ЩО НАМ ГОВОРИЛИ, КОЛИ МИ БУЛИ ДІТЬМИ, ТЕ ЩО МИ НАСПАВДІ ХОТІЛИ ПОЧУТИ.

Не біжи; йди повільно; швидко; їж все; мий руки; чисти зуби; мовчи; говори; вибачся; поздоровайся; йди сюди; відчепися від мене; йди гратися з дітьми; не заважай; не біжи; дивись, а то впадеш; тим гірше для тебе; ти не вмієш; ти ще  маленький; я сам зроблю; ти вже великий; йди спати; вставай, вже пізно; я працюю; грай сам; одягнися; не стій на сонці;  не розмовляй з повним ротом, не товаришуй з ним і таких фраз безліч.

А неаспавді  ми хотіли б почути:

Люблю тебе; ти красивий; я щасливий, що ти у мене є; поговоримо про тебе; як себе почуваєш? боїшся? чому не хочеш? ти дуже славний; хороший; розкажи, що ти відчував; ти – щасливий? мені приємно, коли ти смієшся; плач, якщо хочеш; говори те, що хочеш; чому страждаєш? що тобі не подобається? довіряю тобі; мені здорово з тобою; хочу розмовляти з тобою; мені цікаво слухати тебе; ти подобаєшся мені такий, як є; добре бути разом; скажи, якщо я помиляюся …

Ці прості фрази є дуже важливими для дитини, вони значно полегшюють налагодити близький контакт чути і відчувати один одного. Говоріть більше зі своєю дитиною, любіть її, поважайте її самостійність та вибір. Але якщо виникають труднощі у вихованні не соромтеся говорити про них і звернутися за ДОПОМОГОЮ ДО ПСИХОЛОГА.

для батьків

З найкращими побажаннями ЦЕНТР ПСИХОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГ “ЩАСЛИВА СІМ”Я”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Enter Captcha Here : *

Reload Image