Публікації

ЯК ЖІНЦІ НЕ ВТРАТИТИ СЕБЕ У СТОСУНКАХ З ЧОЛОВІКОМ.

не втратити себеДуже часто закохуючись і виходячи заміж, жінка настільки всю себе присвячує любові і чоловікові, що  в кінцевому результаті – це призводить  до розчарування і краху всім її надіям.

Як жінці не втратити СЕБЕ у стосунках  з чоловіком?

Таким питанням часто задаються жінки. Спостерігаю, що в процесі консультування жінки в даний час нерідко стикаються з такими труднощами-втрати себе, свого “я”, розчиняються у партьнері.  Коли жінки читають поради як бути мудрою, жіночною, то нерідко ці поради як “ніж по серцю”. Жінка відчуває обурення чому це все я повинна робити? “Чому я повинна думати, грати, якось підлаштовуватися під нього, розуміти, бути терплячою?”. Зазвичай ці обурення вимовляють втомлені від чоловіків і відносин жінки. У них є глибоке переконаність у тому, що вони і так занадто багато себе присвятили відносинам, а результату  «нуль».

Якщо ви почавши жити з чоловіком, починаєте ігнорувати себе, переступати через себе не зважати на власні потреби – то це і призводить  до образ,  втоми  і розчарування. Цього робити не потрібно. Як тільки жінка починає щось робити заради чоловіка, заради відносин, то вона завжди чекає подяки, або принаймні відповідного кроку від чоловіка. Коли у відповідь кроків від чоловіка немає,  тоді нова хвиля образи і злості «накриває жінку». І жінка несвідомо починає мстити чоловікові за свої образи, При чому жіноча помста набагато  суттєвіша і  б’є,  як то кажуть, по найбільш уразливим чоловічим місцям. Поруч з скривдженою і незадоволеною жінкою не може бути чоловік благополучним.  Пам»ятайте  про це – дорогі чоловіки та жінки.

Якщо чоловік, з яким ви живете викликає почуття роздратування і вам нічого не хочеться для нього робити. Тоді питання: “А чому ви продовжуєте бути з такою людиною?”. Любов там, де є взаємно-міцне бажання будувати і щось робити одне для одного.

Я думаю жодна книга не вчить жінку забути про себе і присвятити себе тільки бажанням чоловіка. Тим більше автори подібних книг в основному жінки.

      Щаслива жінка – це передусім внутрішньо гармонійна, вільна,  успішна, любляча жінка. Якщо ви живете з чоловіком  і не уявляєте своє життя без нього, то це теж дуже далеко від щасливого життя. Щастя – це коли життя з чоловіком вносить багато внутрішніх відчуттів, фарб, переживань, яких неможливо отримати і відчути будучи самотньою.

Якщо ви зустрічаєтеся,  або живете з чоловіком і приділяєте час собі, підтримуєте свою форму, стежите, доглядаєте за собою, а залишившись самотньою  втрачаєте до цього інтерес, то ваше ставлення до себе дуже сильно залежить від наявності чоловіка у вашому житті. Виходить ви це робите для нього, а не для себе.

Якщо ви прибираєте, готуєте для чоловіка, створюєте комфорт в доиі, а одна  ви забуваєте зовсім про себе-тоді питання,  як же ви самі ставитеся до себе?

Якщо з чоловіком ви забуваєте про свої захоплення, хоббі, подруг, то знову питання чому ви так швидко і легко забуваєте про себе і свої потреби,  бажання. Чому так виходить, що з появою чоловіка,  життя жінки сильно змінюється при чому інколи не в кращу сторону?  Чому так міцно сидить у деяких жінок  переконання, якщо ви заміжня, то треба забути про себе і свої бажання? Чому з чоловіком навіть процвітаючі і самодостатні жінки починають втрачати себе у відносинах?

Ніколи не забувайте про  себе і не втрачайте себе у відносинах з чоловіком.

Найголовніше для жінки не втратити себе в любові і завжди мати в собі той жіночий індивідуальний стержень.  Дуже часто я чую від своїх клієнточок, що після розлучення,  чи просто розриву стосунків з партнером   у таких жінок починало змінюватися життя, вони ставали успішними, прогресивними і по-жіночому щасливими.  Створюється враження, що жінка всю свою енергію спрямовує на чоловіка, як ніби вони не вміють перерозподіляти енергію, вони або в любові,  або в бізнесі.

А чому не можна бути успішною і бути в любові? Чому для багатьох жінок любов і відносини стають «золотою кліткою»  і  підрізають їм крила? Чому перед жінкою часто стоїть вибір кар’єра чи чоловік?

Такі жінки не можуть знайти щастя ні в стосунках, ні любові, ні на самот,і ні в  кар’єрі. Цей конфлікт настільки глибокий і витіснений, що дуже часто жінка не розуміє його присутність у себе,  і не усвідомлюючи цьго, робить речі, які її заганяють то в одну, то в іншу сторону конфлікту. Вихід з цієї ситуації тільки в одному, зуміти змістити цей конфлікт до середини і вміти бути і у відносинах, і займатися своїми справами.

Навчитися не втрачати себе у відносинах, ось яку найбільшу задачу повинні вирішити для себе багато жінок.

Цей конфлікт глибокий і коріння його знаходяться в нашому дитинстві, вирішити його можна в результаті  короткотривалої чи довготривалої роботи з ПСИХОЛОГОМ чи ПСИХОТЕРАПЕВТОМ. Тому не зволікайте,  користуйтеся послугами спеціалістів ЦЕНТРУ ПСИХОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГ  в ІВАНО – ФРАНКІВСЬКУ. 

Кілька життєвих порад для ВАС- НАЙЦІННІШІ ЖІНКИ. Як не втратити себе в стосунках з чоловіками.

 1. Завжди відчувайте свою мету і свої бажання. Ви повинні чітко бачити свою дорогу і розуміти, чого ж ви хочете насправді. Якщо вам щось не хочеться робити,  або у вас є своя мета, то не дозволяйте чоловікові відмовитися вам від своєї мети і переключитися на його бажання. Наприклад, жінка хоче влаштуватися на роботу. Чоловік хоче, щоб вона сиділа вдома. Вона заявляє йому про своє бажання. Він вислухавши запрошує її в дорогий ресторан, потім на наступний день купує їй щось приємне. І жінка на якийсь час забуває про своє бажання. Не дозволяйте чоловікові збити вас з вашого курсу.

2. Це стосується і розмов.

Коли жінка хоче, щось отримати в результаті розмови з чоловіком, то він може спритно перескакувати на інші теми, відводити розмову в сторону, робити вигляд що не чув запитання. Не дозволяйте йому відвести вас від вашого наміру. Якщо ви не будете переключатись,  а будете м’яко,  але наполегливо повертати його до теми вашого інтересу, то ви отримаєте те, що ви хотіли.

3. Якщо чоловік просить вас прийняти якесь рішення не відповідайте відразу.Завжди залишайте собі час подумати.

Жінки емоційні за своєю природою і часто відповідають під впливом імпульсу. Тому завжди треба брати паузу, щоб спокійно і добре все обміркувати.

4. Дуже часто чоловіки несвідомо грають на жіночій жалості. Любов і жалість у жінки крокують по-житті  дуже близько. Дуже багато жінок відчуваючи жалість до чоловіка приймають її за любов. Чоловік дуже часто грає саме на цьому почутті. Не піддавайтеся цьому.

5. Дуже часто жінки потрапляють в мережі красивих слів і обіцянок. Чоловік може приспати жіночу пильність своїми красивими словами. Пам’ятайте ніщо так не характеризує чоловіка як його ДІЇ.

6. Багато жінок відвідавши ресторан або прийнявши подарунок від чоловіка відразу відчувають почуття подяки і незручності. Чомусь вони відразу відчувають себе зобов’язаною цьому чоловікові, їм буває ніяково прийняти цей дар, і вони відразу прагнуть відплатити. Багато жінок не люблять ці відчуття і просто відмовляються від цього і не приймають подарунків, або оплачують самі свій рахунок, як це прийнято на Заході. Якщо чоловік сам проявляє ініціативу запросити, пригостити, подарувати, щось не відчувайте себе зобов’язаною.

Завжди пам’ятайте про себе, завжди тримайте в фокусі свою мету і чого ви хочете в житті.

Не втрачайте себе в стосунках!

Майте свої цілі в житті. Не забувайте, що життя багатогранне і в ньому багато всього цікавого.

Тільки якщо ви цікаві самі собі, якщо ви розумієте своє призначення в житті і бачите мету, тільки тоді ви будете керувати своїм життям, Ви, а не обставини. Тоді ви ніколи не втратите себе у відносинах, а значить завжди будете цікаві і своєму чоловікові та іншим людям.

Тільки в цьому випадку ваше життя буде подібно діаманту, переливатися всіма кольорами веселки.

З турботою., любов”ю, надією ПСИХОЛОГ ЦЕНТРУ ПСИХОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГ «ЩАСЛИВА СІМ»Я» ОКСАНА КРУТОГОЛОВА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Enter Captcha Here : *

Reload Image