Публікації

Сходинками до «Щасливої сім»ї».

сходинкиБудучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини є сім»я. Сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина.  Вона – джерело любові,  поваги, солідарності та прихильності, сім»я це така цінність на якій будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

Саме  сім»я вводить дитину в світ соціальних відносин, формує ставлення до оточуючих,  певні моральні принципи, проектує сімейні виховні взаємини.

Звісно, кожна сім’я свої стосунки моделює на власний розсуд. Але моделювання повинно бути спільним і не роз’єднувати членів сім’ї, а навпаки згуртовувати. Прагнення до створення гармонійних відносин змушує людей шукати і вчитися та поступово рухатися у напрямку створення міцної гармонійної сім»ї, докладаючи максимум зусиль з обох сторін. На початку будь-яких відносин і чоловіки і жінки – сумніваються, мріють, очікують, розчаровуються. Їх мучить багато питань про свої вчинки і вчинках партнера. Але просте знання етапів розвитку відносин, дозволить бути впевненим у собі і готовим для побудови гармонійних сімейних стосунків. Існує 5 стадій зближення чоловіки і жінки. Вони потрібні, щоб налаштування гармонії між закоханими відбувалася поступово, щоб вони обоє проходили ці щаблі одночасно. Якщо на початковому етапі якась із ступенів пропущена , то для того, щоб відбувався розвиток відносин, необхідно повернутися і пройти її знову.

Потяг. Перший етап розвитку відносин. Чоловіка приваблює зовнішність жінки, жінку – інтелект чоловіки. Відчуваючи симпатію до жінки, чоловік відчуває і фізичний потяг. Фізична привабливість жінки дає чоловікові енергію, у тому числі і на продовження відносин з жінкою. Тому, навіювана багатьом дівчатам думка, що «всім чоловікам потрібно одне і те ж» дещо некоректна. Чоловікові необхідна енергія, яку дає йому привабливе для нього жіноче тіло, для початку побудови серйозних стосунків. Критикувати фізичний потяг чоловіка , значить відібрати у нього цю енергію і можливість подальшої ініціативи. Для жінки зовнішність чоловіка не так значима, її більше приваблює інтелект, розум, відповідальність, надійність та опора. Це особливість психіки жінки. Якщо жінка говорить , що « закохалася з першого погляду» , це означає , що вона все придумала про чоловіка і присвоїла йому всі якості , які її б влаштовували. За браком часу добре його впізнати, жінка включила свою уяву. Це найбільша помилка, якщо вона не пройшовши всі стадії спілкування, буде впевнена, що зустріла свою людину.  Навіть, якщо це насправді буде правда, жінку надалі можуть тривожити сумніви. Цей рівень відносин можна порівняти з фундаментом побудови стосунків, якщо його пропустити то «конструкція стосунків» у майбутньому  буде не такою міцною.

Невизначеність. Другий етап розвитку відносин. Ця стадія повинна існувати обов’язково. Етап сумнівів і терпіння. На цій стадії чоловікові властиво сумніватися і віддалятися від жінки. Це абсолютно нормально. Він для себе визначає своє ставлення до жінки. Якщо жінка відреагує адекватно і проявить терпіння, то все пройде гладко. Головне для жінки не проявляти наполегливість і не діставати питанням «Як ти до мене ставишся?».  Він сам цього не знає остаточно. Якщо чоловікові не дати пережити цю стадію зараз, то навіть якщо відносини виллються в одруження, він може переживати цю стадію в шлюбі. Для жінки це набагато важче буде пережити, бо вона – то вважає, що все вже зрозуміло. Але це їй зрозуміло, а не йому. Тому жінці потрібно відпустити ситуацію і чоловіка , якщо йому це потрібно. У результаті для них все складеться якнайкраще.

Бажання бути цілісним організмом третій етап розвитку відносин. Це бажання виникає у обох. Якщо чоловікові вдалося пройти стадію невизначеності, то на цьому етапі, він вже точно впевнений, що хоче бути саме з цією жінкою завжди. Тепер і вона може бути впевнена в його почуттях і відчувати себе єдиною для нього.

Душевна близькість  четвертий етап розвитку відносин. Дуже цікавий етап. Він має у своїй основі відкриття себе для партнера більш глибоко на духовному рівні. Обидва відчувають, що можуть спокійно зробити це. Це більш високий ступінь довіри. Поширена помилка (її здійснюють в основному жінки) – намагатися перейти на цю стадію раніше. Дотримуйтесь послідовності і тільки на етапі душевної близькості можна дозволити собі бути самим собою, з найкращим результатом у відносинах .

Заручини  п’ятий етап розвитку відносин . Це етап, що передує шлюбу. На цій стадії ви вже досить близькі люди. Тепер дуже важливе розуміння того, що людина здатна любити ту людину з якою можна прожити все життя. Тільки на цьому етапі відносин можна визначити – чи та ця споріднена душа, яка тобі потрібна . Тільки зараз люди починають по – справжньому любити один одного.

І все ж таки кожен з нас приносить у новостворену сім’ю модель відносин, яку отримав у своїй родині. При зіткненні зовсім різних моделей виникають конфлікти, які чоловік та дружина розв’язують знову ж таки по-різному. Найімовірніше, що люди, які створюють сім’ї з однаковим уявленням про те, якими мають бути стосунки, зможуть уникнути багатьох помилок.  Якщо ж у людей різні погляди на сім’ю, виховання дітей, це ще не означає, що сім’я буде нещасливою, адже завжди можна про щось домовитись, все можна обговорити і знайти рішення.

Тому в поняття сім’я кожна людина вкладає свій зміст, свої уявлення і переконання та зміст у те якою повинна бути «Щаслива сім»я».

Ми бажаємо усім сім»ям бути міцними, щасливими і гармонійними. Для отримання психологічної допомоги ви завжди можете звернутися до наших психологів  Центру психологічних послуг “Щаслива сім”я у м. Івано-Франківську. 

ЦПП”Щаслива сім”я”

Один коментар

  • Josephkn

    виплати при народженні другої дитини 2014

    Быть женщиной, конечно же – большой труд. А быть матерью – это труд вдвойне. И даже перед тем как на материнских руках появится маленький комочек счастья, женщина коснётся массы вопросов и трудностей, которые обычно не будут способствовать ее отличному настроению и спокойному развитию малыша.

    норма темпиратури у новонароджених

    Наш вебсайт создан для того, чтобы ответить на все женские вопросы, связанные с беременностью, родами, кормлением малыша и его развитием. Не забыты на нашем сайте и мамы, как представительницы прекрасного пола – публикации о семье и психологии, красоте и идеальной фигуре, косметике, моде и т.п.

    евітест ціна

    Зарегистировавшись на портале svitmalechi.com.ua, что отнимет у вас всего пару минут, вы получите доступ ко всем разделам вебресурса, сможете комментировать интересные для вас статьи, задавать вопросы наиболее опытным мамочкам или делиться уже своим наработанным опытом. Мы постарались сделать так, чтобы этот ресурс объединил в себе все то, чем может заинтересоваться молодая мамочка, начиная от календаря беременности, заканчивая полноценным онлайн-магазином продукции для детей. Отныне, не отрываясь от любимого сайта вы сможете приобрести для своего малыша одежду, игрушки, другие детские товары.

    що допомагає від печії під час вагітності

    Простой интерфейс, яркие, красочные, приятные глазу цвета, желание расти и самосовершенствоваться вместе с вами и благодаря вам – это все о вебсайте svitmalechi.com.ua. Присоединяйтесь к нам, и давайте растить вашего ребёнка вместе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Enter Captcha Here : *

Reload Image