Публікації

Чого не слід робити під час сварки чи конфлікту!.

сварки

1. Ніколи не згадуйте батьків.

Справа в тому, що ваша сварка повинна торкатися лише вас і вашого партнера, тому – ніколи не згадуйте батьків. Образа за батьків засяде так глибоко, що ви не зможете від неї позбутися довгі роки. Так само не дозволяйте  батькам  брати участь у ваших сварках. Якщо все ж це відбулося, то проблема зачіпає не тільки чоловіка і дружину, а обидві родини. Таку сварку дуже легко перетворити у ворожнечу. І, якщо навіть між чоловіком і дружиною відновитися гармонія, залишаться протиріччя між сім’ями, які будуть тільки ускладнювати життя.

2. Уникайте будь-якого насильства.

Зазвичай сварки не виявляють ні хороших характерів, ні знатних дам, ні галантних кавалерів. Дуже часто пари, вплутавшись в жорстку сварку, не можуть апелювати словами і переходять до «кулачних боїв». Неважливо, наскільки ви злі і сердиті, ніколи не дозволяйте собі і своєму партнеру вдаватися до насильства. Біль, отримана від коханої людини, просто знищить любов між вами.

3. Ніколи не говоріть  про розлучення.

Неважливо, які слова ви говорите один одному, але ніколи не згадуйте про розлучення. Це самі образливі слова, які можуть бути вимовлені чоловіком, або дружиною. Розлучення обов’язково послідує, якщо один з партнерів під час сварки його постійно згадує. Ми впевнені, якщо ви все ще любите один одного, то будете шкодувати все життя, що в пориві гніву скоїли імпульсивний вчинок.

4. Ніколи не йдіть з дому під час сварки.

У кіно часто показують, як дружина, або чоловік вибігають з дому, щоб наздогнати свою половинку і вибачитися. Однак в реальному світі це навряд чи відбудеться. Піти з дому після сварки – саме некомпетентне рішення. Кращий спосіб – промовчати на репліки партнера, а коли він заспокоїться, спробувати вирішити конфлікт.

5. Не лягайте спати окремо.

Ви повинні лягти в ліжко зі своїм партнером, як робили це щоночі до сварки. Це кращий спосіб покінчити з напруженою атмосферою. Спочатку ви можете повернутися спиною один до одного, але після того, як ви заснете, щоденні звички візьмуть верх над вашими образами. Коли ви прокинетеся вранці, то цілком можете виявити, що ваш партнер дивиться вам в обличчя і посміхається.

Основні принципи конструктивного виходу з сімейного конфлікту чи сварки.

– слухайте співбесідника до того часу,поки він сам не попросить вас висловитись.

–  розкривайте всі свої аргументи,щоб краще пояснити свою позицію.

– користуйтесь тільки позитивними формулами.
– зберігайте довіру і повагу до партнера,говоріть про свої  почуття, а не про його недоліки.

– знімайте напругу в розмові жартом, посмішкою.

– пропонуйте компромісні варіанти, не наполягаючи ні на одному з них.

– при загрозі розлучення підіть на поступки заради збереження відносин.

І наші Вам побажання. Старайтеся не конфліктувати і не сваритися. А якщо виник конфлікт, користуйтеся нашими порадами, вирішуйте їх конструктивно.

Виникли труднощі?  ми радо допоможемо Вам впоратися з ним. З найкращими побажаннями спокою та любові Центр психологічних послуг “Щаслива сім»я”. Не залишайтеся наодинці зі своїми проблемами. Шукайте допомоги СІМЕЙНОГО ПСИХОЛОГА , ПСИХОТЕРАПЕВТА   Центру.

ЦПП”Щаслива сім”я”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Enter Captcha Here : *

Reload Image